info@web-studio.bg+359 893 000 306

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация

Какво е SEO оптимизация

SEO или Search Engine Optimization е сложен процес за оптимизиране на съдържанието на даден сайт, при който се цели да се изпълнят различни критерии на търсещите машини, за да може конкретният сайт да бъде класиран по-напред в резултатите при търсене на определена ключова дума. Търсещите машини като google, bing и т.н. имат сложен алгоритъм на индексиране.

Съществуват изключително много критерии, които трябва да се спазят, за да сме сигурни, че сайтът ни ще се класира на първа страница. Ние от Web-Studio.BG работим здраво в тази насока и за нас всеки един критерий е от ключово значение. Разработваме индивидуална стратегия за всеки наш клиент, което гарантира по-добра ефективност и резултати.

Често срещани въпроси

seo-Оптимизация-и-избор-на-домейн

Важен ли е изборът на домейн

Изборът на домейн или името на сайта е от изключително голяма важност. Задължително преди началото на всеки проект е добре да се направи ясна равносметка по кои ключови думи искаме да се класираме по-напред в търсачките и от там да се търси най-доброто име за нашия бъдещ сайт. Ако не направим максимално добър избор на домейн, това може да доведе до негативни последствия. Нашият екип ще Ви обясни подробно процеса по правилен избор на домейн, за да можете да извлечете максимална полза от това.

ключови-думи

Какво са ключовите думи

Ключовите думи са думите или фразите, по които бъдещите клиенти ще откриват Вашия сайт в търсачките като google, bing, yahoo и т.н. Във всяка една статия, продукт или частично съдържание от сайта Ви, трябва да залагате определени ключови думи, по които да Ви откриват. Именно това е едно от най-важните неща, които трябва да планирате, когато качвате каквото и да е съдържание в сайта си.

При всеки наш проект, ние обръщаме необходимото внимание на ключовите думи в даден сайт и заедно с клиентите си разработваме индивидуални стратегии, за да оптимизираме максимално съдържанието и бъдещото представяне.

Уникално-съдържание-seo-Оптимизация

Важен ли е уникалното съдържание за даден сайт

Абсолютно ДА! Това е най-важният компонент от SEO оптимизацията на всеки един сайт. Уникалното съдържание показва на търсещите машини, че Вие имате нещо свежо, уникално и полезно за читателите. Именно това кара търсачки като google да класират сайтове с уникално съдържание по-напред в резултатите. Ако просто копирате дадено описание или статия ще си навлечете „гнева на google”, а това ще доведе до сериозно влошаване в класирането на сайта Ви.

Уникалното съдържание с добре имплементирани ключови думи води до значително подобряване в индексирането. Ние от Web-Studio.BG ще обърнем сериозно внимание на това като ще Ви дадем необходимите съвети и насоки в тази област.

социален-маркетинг-и-seo-оптимизация

Ролята на социалните мрежи

Социалните мрежи вече имат огромна роля в нашето ежедневие. Всеки знае, че споделянето на различни постове, които водят до нашия сайт може да подобри неговата посещаемост без реклама. Само по себе си споделянето в социалните мрежи е безплатна реклама! Дали обаче сте наясно с факта, че реално всеки един пост е линк, който дава допълнитена тежест на Вашия сайт в google? Да, това е така. Споделянето в социални мрежи като google plus, facebook, twitter, linkedin и т.н. дава по-голяма тежест на сайта Ви. От там класирането се подобрява, а Вие може да извлечете доста ползи от това.

При разработване на даден сайт или SEO оптимизация на съществуващ, нашият екип обръща сериозно внимание на работата по социалните мрежи. Изготвяме стратегии за динамично развитие и присъствие в по- големите такива.

карта-на-сайта-и-seo-оптимизация

Какво е карта на сайта (site map) и важна ли е тя за SEO Оптимизацията

Картата на сайта е от ключово значение за SEO оптимизацията на всеки сайт. За да Ви спестим сложни термини ще кажем следното: Картата на сайта представлява документ, чрез който търсещите машини като google обхождат по-лесно съдържанието на сайта и придобиват бърза информация за неговата структура. Картата на сайта е ключова за бързото индексиране на Вашето съдържание.

скорост-на-сайт-и-seo-оптимизация

Важно ли е сайтът да бъде бърз

Търсещите машини стават все по-умни и това е причина да се увеличават критериите за класиране. Именно поради тази причина google обръща внимание на бързината на сайта. Ако Вашият сайт зарежда бавно и няма оптимална скорост на работа, това може да донесе негативни последствия за класирането. Ние обръщаме сериозно внимание на това и оптимизираме кода на сайта максимално. По този начин освен подобряване на класирането, Вие предоставяте на клиентите си по-добро потребителско изживяване при сърфиране.

След колко време ще усетим ефект от SEO оптимизацията

Това е може би е най-често задаванитят въпрос. За съжаление резултатите от SEO оптимизацията не идват веднага. Скоростта на ефекта от SEO оптимизацията зависят от доста фактори. Най-общо какъвто и да е резултат може да се очаква минимум след два месеца, като това може да отнеме и половин година.

Всичко е доста относително, но за да не звучим прекалено общо, преди началото на всеки проект, свързан със SЕО оптимизация, ние правим оценка на състоянието на сайта и въз основа на нея правим по-точни предположения за скоростта на ефекта от работата. При всеки сайт времето за настъпване на ефекта е различно и ние се съобразяваме с този фактор като максимално точно представяме срокове на нашите клиенти.

Поръчайте SEO оптимизация от нас, а ние ще направим

SEO одит

Ние ще направим безплатен SEO одит, за да изградим най-добра стратегия за Вас.

Оптимизация на съдържанието

Ние ще оптимизираме съдържанието на сайта Ви, за да се класира по-добре.

Мобилни устройства

Ние ще направим динамичен дизайн, приспособен към всички видове устройства.

Подобряване на скоростта

Нашият екип ще обърне сериозно внимание върху процесите по ускоряване на скоростта на сайта Ви.

Цялостна стратегия

Ние ще изградим цялостна SEO стратегия, с която да постигнем високи резултати.

Свържете се с нас

Искате изработка на ултра модерен сайт, работещ дигитален маркетинг или друга услуга с безкомпромисно качество от нашите специалисти?